Seizoen voor Haarlem-keeper Van Duin voorbij

Haarlem-trainer Jan Zoutman rekent dit seizoen niet meer op Marco van Duin. De doelman heeft vrijdag aan het duel met SC Cambuur-Leeuwarden een hersenkneuzing overgehouden.

Seizoen voor Haarlem-keeper Van Duin voorbij

Van Duin kwam vrijdag in de vierde minuut in botsing met Cambuur-spits Ruud ter Heide. In een ziekenhuis constateerden de artsen een hersenkneuzing en een scheurtje in een bot tussen een jukbeen en de schedel.

'Als de kneuzing meer gaat zwellen, kan het vocht tegen de hersenen aan gaan drukken', vertelde Zoutman in het Haarlems Dagblad over de ernst van de blessure. 'Als dat gebeurt, is een operatie noodzakelijk. Dat wordt maandag bekeken.'

Het scheurtje in het bot vergt minimaal zes weken herstel. Zoutman houdt rekening met een langere absentie. 'Ik ga er van uit dat we Marco dit seizoen niet meer in actie zien. Het is een heel serieuze en vervelende blessure in het kwetsbare gebied rond zijn slaap. Dan vraagt het herstel heel veel aandacht en gaan we niet op de kalender kijken wanneer Marco weer inzetbaar is. Goed genezen is veel belangrijker dan een potje keepen.'

Volgens Zoutman gaat het naar omstandigheden goed met Van Duin. 'Marco maakte zich alweer druk om de nederlaag van vrijdag en zijn positie. Als voetbal voor hem nu alweer zo belangrijk is, gaat het mijns inziens de goede kant op.' Haarlem verloor vrijdag op eigen veld met 1-0.

Bekijk hier al onze video's