Seizoen mogelijk al voorbij voor geblesseerde Van Dijk

Reacties

Virgil van Dijk is mogelijk de rest van het seizoen uit de roulatie. Manager Claude Puel van Southampton durft niet de garantie te geven dat de verdediger deze jaargang nog in actie komt.

Seizoen mogelijk al voorbij voor geblesseerde Van Dijk

Van Dijk viel in januari in het duel met Leicester City uit met een enkelblessure. Southampton versterkte zich in februari met de transfervrije Martín Cáceres om zijn afwezigheid op te vangen.

De verwachting was dat Van Dijk, die door de kwetsuur de interlands van Oranje tegen Bulgarije en Italië miste, twee tot drie maanden langs de kant zou staan. Dat zou nog weleens hoger uit kunnen vallen. Puel heeft tot dusver nog geen hoopgevende berichtgeving over Van Dijk in petto. 'Het is een lange blessure. We zullen zien of hij nog terug kan komen voor het einde van het seizoen.'

Als Van Dijk deze jaargang niet meer in actie komt voor zijn club, komen automatisch ook de volgende interlands van Oranje in gevaar. Nederland oefent op 31 mei en 4 juni tegen respectievelijk Marokko en Ivoorkust. Op 9 juni is Luxemburg de volgende opponent in de WK-voorronde.

Van Dijk kende tot aan januari een uitstekend seizoen in het shirt van The Saints. Hij werd zelfs aanvoerder na het vertrek van José Fonte. De enkelblessure betekende ook een streep door een eventuele transfer. In de winterstop werd Van Dijk met diverse topploegen in verband gebracht. Als de 25-jarige verdediger komende zomer alsnog verkast, heeft hij zijn laatste officiële duel voor Southampton mogelijk al gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.