Seizoen Gerrard over door verergeren schouderblessure

Het seizoen van Steven Gerrard (32) zit erop. De middenvelder van Liverpool laat zich per direct opereren aan een schouderblessure, die de voorbije weken verergerd is.

Seizoen Gerrard over door verergeren schouderblessure

Liverpool bevestigt de afwezigheid van Gerrard, die dit seizoen in alle 36 competitieduels zijn opwachting maakte en tot tien treffers kwam.

Door de operatie mist Gerrard het bezoekje aan Fulham en de thuiswedstrijd tegen het al gedegradeerde Queens Park Rangers. Liverpool, de huidige nummer zeven van de Premier League, is al kansloos voor een Europees ticket.

InterlandsGerrard, die aan zijn vijftiende seizoen bezig is bij Liverpool, is fit voor de start van het volgende seizoen. Wel mist de clubicoon en 102-voudig international waarschijnlijk de komende oefeninterlands tegen Ierland en Brazilië en moet hij ook zijn jacht op recordinternational Peter Shilton uitstellen. De voormalig doelman is recordhouder met zijn 125 caps namens Engeland.

Op 29 mei treft Engeland de Ieren en vier dagen later staat er in Rio de Janeiro een duel met de gastheer van het WK 2014 op het programma.

Gerrard wordt komende zomer overigens geëerd met een speciaal voor hem ingelaste wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus. Liverpool en de Griekse kampioen nemen het zaterdag 3 augustus tegen elkaar op. De opbrengsten van het duel gaan naar een stichting die de middenvelder heeft opgezet voor gehandicapte kinderen. Voor dit feestduel is Gerrard hoogstwaarschijnlijk wel op tijd fit.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen