Seizoen Castán voorbij vanwege hersenoperatie

Reacties

Het seizoen van AS Roma-verdediger Leandro Castán is al voorbij. De ploeggenoot van Kevin Strootman en Urby Emanuelson zal als gevolg van een hersenoperatie zes tot acht maanden zijn uitgeschakeld.

Seizoen Castán voorbij vanwege hersenoperatie

Castán (28) gaat vandaag onder het mes. Eind november werd bij de Braziliaan een ophoping van misvormde bloedvaten in de hersenen aangetroffen, een cavernoma. Dit verklaarde de duizeligheid waarover Castán al enige tijd klaagde.

Dit seizoen speelde Castán pas één duel voor Roma. Het betrof de wedstrijd tegen Empoli van 16 september. Castán liet zich al halverwege vervangen vanwege duizeligheid.

Geluk
De operatie die Castán ondergaat is een ingrijpende. 'Hij bevindt zich niet in een levensbedreigende situatie', aldus medisch expert Ian Stuart in The Guardian. 'Maar hij kan wel in zo'n situatie terechtkomen. Dat is afhankelijk van de grootte van de zwelling en of er een bloeding ontstaat. Veel is afhankelijk van de kwaliteiten van de chirurg en een portie geluk.'

Castán is niet de eerste topsporter met een dergelijk medisch probleem. Bij wielrenner Alberto Contador werd in 2004 een cavernoma aangetroffen, waarna hij na een operatie zijn topsportcarrière voort kon zetten. Het liep veel minder goed af met Ryan Westmoreland, een groot Amerikaans honkbaltalent, die in 2013 op 22-jarige leeftijd zijn loopbaan beëindigde vanwege de zwelling.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.