Seizoen al voorbij voor Utrechtse pechvogel Hardeveld

Reacties

FC Utrecht kan dit seizoen geen beroep doen op verdediger Jeff Hardeveld. De 21-jarige jeugdinternational kwam vorig seizoen terug van een knieblessure, maar heeft nu opnieuw een terugslag gehad tijdens een training. De voorste kruisband van zijn linkerknie moet worden vervangen.

Seizoen al voorbij voor Utrechtse pechvogel Hardeveld

Door de operatie moet Hardeveld twaalf maanden revalideren. FC Utrecht toont ondanks het aanhoudende blessureleed vertrouwen in de verdediger. In april verlengde de club zijn aflopende contract met een jaar.

'Het is ongelooflijk om te zien hoeveel tegenspoed Jeff te verwerken krijgt, maar het toch telkens weer opbrengt om positief te blijven en te vechten voor zijn herstel en voor zijn kansen om op het hoogste niveau voetbal te spelen', zegt trainer Erik ten Hag op de clubsite. 'Indien het herstel goed verloopt zal hem niks in de weg staan om terug te keren op het hoogste niveau.'

In 2014 maakte Hardeveld de overstap naar FC Utrecht vanuit de jeugd van Feyenoord. Hij kwam in de Galgenwaard tot vijftien optreden in de eredivisie, maar in zijn tweede seizoen was hij vooral bezig met herstellen. In zijn enige officiële optreden, de halve finale van de KNVB-beker tegen VVSB, viel Hardeveld in de rust uit en miste daardoor de finale tegen Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.