Seip en drie anderen weg bij SC Heerenveen

Marcel Seip moet vertrekken bij SC Heerenveen. De Friese club ziet geen toekomst meer voor de verdediger, die net als drie anderen geen nieuw contract krijgt voorgelegd.

Seip en drie anderen weg bij SC Heerenveen

Seip is bezig aan zijn vijfde seizoen voor Heerenveen. Deze competitie speelde de 24-jarige verdediger 26 van de dertig competitieduels mee. In totaal heeft hij al 94 competitiewedstrijden en twee doelpunten in Friese dienst op zijn naam staan, sinds hij in 2001 overstapte van BV Veendam.

Deze competitie startte Seip 23 duels in de basis, maar de laatste weken is hij zijn basisplaats als rechtsback kwijtgeraakt aan Jakob Poulsen. Eerder dit seizoen nam Michel Breuer al de rol van centrale verdediger van Seip over.

Naast Seip moeten ook Lasse Schöne, Sven Taberima en Jos Hooiveld hun spullen pakken aan het einde van het seizoen. Taberima en Schöne voetbalden nooit voor de hoofdmacht, Hooiveld kwam tot dertien duels maar speelt alweer twee seizoenen op huurbasis voor FC Zwolle. Schöne heeft al een nieuwe club gevonden. Hij gaat aan de slag bij De Graafschap.

Bekijk hier al onze video's