Seedorf: 'Zonder vooroordelen was ik recordinternational'

Reacties

Clarence Seedorf heeft naar eigen zeggen tijdens zijn interlandcarrière last gehad van vooroordelen. De oud-international bleef daardoor steken op 87 interlands.

Seedorf: 'Zonder vooroordelen was ik recordinternational'

'Ik ben op basis van vooroordelen door twee bondscoaches structureel niet geselecteerd voor Oranje', tekende het AD op uit de mond van Seedorf, die daarbij de namen van de keuzeheren achterwege liet.

De 87-voudig international wil de bewuste bondscoaches niet betichten van racisme of discriminatie. 'Op vooroordelen afgaan is iets heel anders. Alleen begint verschil maken daar wél mee.'

Seedorf voelt het als een gemiste kans omdat hij graag het gesprek was aangegaan om de vooroordelen uit de wereld te helpen. 'Die kans heb ik niet gehad.' In zijn ogen had hij veel meer interlands kunnen spelen. 'Op basis van de status die jij net schetst en die ik in het buitenland ook zo ervaar, vind ik het gek dat ik op zo weinig EK's en WK's namens Nederland heb gespeeld. Zonder vooroordelen aan mijn adres was ik recordhouder van het Nederlands elftal geweest.'

Seedorf sprak in De Kuip naar aanleiding van de KNVB-campagne Voetbal is van iedereen, zet een streep door discriminatie.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.