Seedorf wil weer aan de slag en sluit Eredivisie niet uit

Reacties

Clarence Seedorf wil na dit seizoen weer aan de slag als hoofdtrainer. Bij het vinden van een nieuwe uitdaging sluit de 39-jarige voormalige trainer van AC Milan een baan in Nederland niet uit.

Seedorf wil weer aan de slag en sluit Eredivisie niet uit

Seedorf reikte dinsdag tijdens het sportgala van NOC*NSF de award voor Sportvrouw van het Jaar uit aan Dafne Schippers. Na afloop werd de ex-middenvelder van Ajax, Sampdoria, Real Madrid, Internazionale, AC Milan en Botafogo naar zijn eigen toekomst gevraagd.

'Mijn contract loopt nog tot het einde van het seizoen', doelt Seedorf bij de NOS op zijn verbintenis als trainer van AC Milan. Daar ging hij medio januari 2014 aan de slag als hoofdcoach, maar moest hij op 9 juni van dat jaar al vertrekken. 'Daarna is het wel weer de bedoeling wat te gaan doen. Als hoofdtrainer en bij een mooi project. We hebben oor voor eenieder. Het project moet goed en interessant zijn;  iets waar ik in geloof en waarin ik mezelf kan uiten.'

Hoewel de naam van Seedorf veelvuldig valt in Engeland en Italië sluit hij Nederland niet uit. 'Waarom niet', antwoordt hij desgevraagd. Ook een functie als coach van een land is een optie. 'Ik ben 39. Ik heb op het veld nog genoeg te geven aan de komende generatie. Het is nog geen tijd om op een stoel te gaan zitten besturen', aldus Seedorf, die een bestuurlijke functie nog niet ambieert.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.