Seedorf verschaft vrijdag duidelijkheid over zijn toekomst

Reacties

Clarence Seedorf geeft vrijdag duidelijkheid omtrent zijn toekomst. De nog als voetballer actieve middenvelder is topkandidaat om komende zomer de nieuwe hoofdtrainer van AC Milan te worden. Het contract van de 37-jarige Seedorf bij Botafogo loopt deze zomer af.

Seedorf verschaft vrijdag duidelijkheid over zijn toekomst

'Wat Seedorf betreft: het bestuur praat momenteel met hem en vrijdag zal er denk ik nieuws komen', laat trainer Eduardo Hungaro, de opvolger van Oswaldo de Oliveira, weten aan Gazette Esportiva. 'Maar als hoofdtrainer moet ik aan alternatieven denken.'

De geruchten dat Seedorf de nieuwe trainer van AC Milan wordt zijn alleen maar toegenomen nadat Massimiliano Allegri heeft aangegeven aan het einde van dit seizoen op te stappen. Afgelopen zomer was Seedorf ook al in beeld bij Milan, maar toen werd Allegri nog een kans gegund.

Erevoorzitter Silvio Berlusconi en zijn dochter Barbara (directielid) willen doorpakken met Seedorf, die als Milan-speler tien jaar lang (2002-2012) zeer succesvol was met onder meer twee landstitels en twee keer winst van de Champions League.

In Milaan wordt Jaap Stam genoemd als rechterhand van Seedorf, die komend voorjaar het diploma Coach Betaald Voetbal (UEFA Pro) hoopt te halen. Stam, die tussen 2004 en 2006 speelde voor Milan, is momenteel defensietrainer bij Ajax.

AC Milan staat momenteel op een teleurstellende elfde plaats in de Serie A met 27 punten achterstand op koploper Juventus. Daarentegen plaatste de Italiaanse grootmacht zich wel voor de volgende ronde in de Champions League. In de achtste finale treft Milan Atlético Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.