Seedorf steunt Van Praag in strijd tegen discriminatie

Reacties

KNVB-voorzitter Michael van Praag denkt dat voetbal een belangrijke rol kan spelen in de strijd tegen discriminatie. Daarbij wordt hij gesteund door bijvoorbeeld Clarence Seedorf. Dat heeft Van Praag woensdag laten weten bij zijn presentatie als kandidaat-voorzitter van de FIFA.

Seedorf steunt Van Praag in strijd tegen discriminatie

Van Praag begon zijn toespraak met een terugblik op de historie van de KNVB. 'Maar we zouden de KNVB niet zijn als we niet ook vooruit zouden hebben gekeken', vervolgde hij al snel. 'Samen met vertegenwoordigers van vele internationale bonden, maar ook met bijvoorbeeld eurocommissaris Frans Timmermans en voetballegende Clarence Seedorf spraken we over gelijke kansen voor iedereen. Gelijke kansen in coaching, maar zeker ook in bestuurlijke posities.'

Van Praag ziet voetbal als belangrijk middel om discriminatie tegen te gaan. 'Voetbal is in mijn ogen bij uitstek voor iedereen en in de strijd tegen discriminatie kan juist de voetbalwereld fungeren als katalysator voor veranderingen. Onze inspanning vorige maand hier in het Olympisch Stadion resulteerde in het Verdrag van Amsterdam. Een pakket maatregelen om institutionele discriminatie bij de horens te vatten', verwees hij naar het gesprek met onder anderen Timmermans en Seedorf.

Vrouwen
Zo wil hij bijvoorbeeld meer vrouwen op hoge posities in de voetballerij. 'We kwamen overeen dat we stappen gaan nemen om discriminatie in coaching, maar ook in managementposities op het hoogste voetbalniveau te lijf te gaan. Het zijn dit soort inhoudelijke doorbraken in het kader van het principe van voetbal voor iedereen die ik ook wereldwijd teweeg wil brengen', besloot Van Praag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.