Seedorf in panel eerste FIFA Diversity Award

Reacties

De FIFA reikt in juli dit jaar voor het eerste de Diversity Award uit aan een organisatie, groep of persoonlijkheid die diversiteit en anti-discriminatie hoog in het vaandel heeft. De wereldvoetbalbond heeft een panel van elf leden samengesteld en Clarence Seedorf behoort tot die groep 'oud-voetballers en ervaringsdeskundigen'.

Seedorf in panel eerste FIFA Diversity Award

De FIFA maakte op de Dag Tegen Homofobie, Transfobie en Bifobie ook de andere namen bekend van het panel, dat de winnaar van de prijs gaat bepalen. Zo maken ook de voormalig Duits international Thomas Hitzlsperger, die na het einde van zijn loopbaan uit de kast kwam als homo, en ex-presidentskandidaat van de FIFA, Zuid-Afrikaan en medegevangene van Nelson Mandela Tokyo Sexwale deel uit van de jury.

'Iedereen die überhaupt al in aanmerking komt voor deze prijs is voor mij een winnaar, want zij staan voor een beter leven voor minderheden en mensen die te maken hebben met discriminatie', aldus Seedorf in het persbericht van de wereldvoetbalbond. 'Zoals mister Mandela ooit zei: "Sport kan de wereld veranderen en kan inspireren". Ik denk dat deze award mensen alleen maar meer zal aanmoedigen om die kracht te benutten, voor een betere wereld.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.