Seedorf: 'Europa League komt steeds dichterbij'

Reacties

Clarence Seedorf was bijzonder opgetogen na de 2-1 overwinning van AC Milan op bezoek bij Genoa. Door de zege heeft Milan plaatsing voor de Europa League in het vizier.

Seedorf: 'Europa League komt steeds dichterbij'

Het gat met de vijfde plaats van Internazionale bedraagt namelijk nog maar vijf punten. 'De Europa League komt steeds dichterbij', becijferde Seedorf. 'De concurrentiestrijd is enorm, dus we moeten het wedstrijd voor wedstrijd bekijken.'

Bij zijn aanstelling als trainer van Milan kreeg Seedorf het behalen van Europees voetbal als opdracht mee. 'We gaan er alles aan doen om dat doel te bereiken', stelde Seedorf, die erkent dat het mislopen van Europese kwalificatie bijzonder slecht zou zijn voor de reputatie van de club.

'Een plek in de Europa League is niet alleen in sportief opzicht belangrijk, maar er komen ook commerciële zaken bij kijken. Dat heeft Adriano Galliani (algemeen directeur, red.) mij uitgelegd. We moeten zoveel punten pakken als we kunnen, want de huidige plek op de ranglijst (elfde, red.) is naar mijn mening Milan-onwaardig', ging de Nederlander verder.

De komende weken krijgt Milan twee uitgelezen kansen zijn plek op de stand te verbeteren, want het wacht achtereenvolgens thuiswedstrijden tegen laagvliegers Catania en Livorno. Zich rijk rekenen doet Seedorf echter niet. 'Over het resultaat en het spel tegen Genoa ben ik goed te spreken, maar het is belangrijk om met beide benen op de grond te blijven staan.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.