Seedorf en Winter genieten van duel Suriprofs met Jong Ajax

Reacties

Clarence Seedorf en Edgar Davids waren woensdagavond de blikvangers in het duel tussen de Suriprofs en Jong Ajax. De Champions League-winnaars van 1995 genoten van hun terugkeer in Amsterdam.

Seedorf en Winter genieten van duel Suriprofs met Jong Ajax

Het duel stond in het teken van het ophalen van zo veel mogelijk geld voor sportieve en sociale doelen in Suriname. Onder het toeziend oog van zo'n drieduizend fans wonnen de Suriprofs door goals van Ricardo Kishna, die samen met zijn Ajax-ploeggenoot Jairo Riedewald gastspeler was, en Calvin Valies met 2-1. Sam Hendriks deed namens Jong Ajax een duit in het zakje.

Maar Suriprofs-trainer Aron Winter, in het verleden coach van de Ajax-beloften en nu trainer van Oranje Onder-19, stelde dat het helemaal niet om het sportieve aspect ging. 'De sfeer en opkomst van zoveel mensen is fantastisch', aldus de oud-Ajacied. 'Je merkt het al voor de wedstrijd. Er klonk een lekker muziekje en de eettentjes hadden het druk. Van zo’n sfeertje kan ik zeker genieten. Dat is toch ook fantastisch?'

De Ajacieden Jairo Riedewald (uiterst links) en Ricardo Kishna poseren met Clarence Seedorf, Aron Winter, Edgar Davids en tv-personality Jörgen Raymann.
De Ajacieden Jairo Riedewald (uiterst links) en Ricardo Kishna poseren met Clarence Seedorf, Aron Winter, Edgar Davids en tv-personality Jörgen Raymann.

'Het doel achter deze benefietwedstrijd geeft deze avond meerwaarde', vervolgde Winter. 'Doel is en blijft zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor mooie projecten.' Winter beaamde dat de meeste aandacht uitging naar Seedorf en Davids. 'Clarence en Edgar zijn twee iconen. Dat merk je aan alles. Vooral ook aan hoe de jonge jongens naar ze luisteren. Heel mooi om dat te zien. Ik heb hier vanavond trouwens meer iconen gezien. Jongens als Winston Bogarde en Orlando Engelaar zaten op de tribune. Mooi dat ook zij betrokken zijn bij dit elftal. De Suriprofs hadden vanavond bovendien in Jong Ajax een goede tegenstander.'

Seedorf vertelde zelf bij FOX Sports te genieten van zijn terugkeer in Amsterdam. 'Ik ben een blij mens. Ik vind het altijd leuk om even terug te zijn. Ik heb gelukkig weer heel veel oude vrienden kunnen ontmoeten. Dat is altijd leuk. Het is moeilijk om ruimte te vinden in mijn agenda, maar als het ver genoeg van te voren wordt ingepland, is het te doen. Ik speel veel benefietwedstrijden voor goede doelen om die organisaties te helpen. Bovendien blijf ik zo fit', aldus Seedorf, die tot slot nog even gevraagd werd naar zijn plannen om als trainer weer aan de slag te gaan. 'Alles is mogelijk…' zo besloot de ex-coach van AC Milan.

Op de foto boven: de Suriprofs, met onder anderen Clarence Seedorf, poseren tijdens de vijftiende verjaardag van het team met eregast Humphrey Mijnals, ooit de eerste Surinamer in Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.