Sedan wisselt van coach na slechte start

De slechte seizoenstart van Sedan kost Serge Romano zijn baan. De Franse promovendus benoemde dinsdagochtend assistent José Pasqualetti als nieuwe trainer.

Sedan wisselt van coach na slechte start

Met een voorlaatste plaats in de Ligue 1 is de competitie voor Sedan minder goed begonnen dan gehoopt. De club uit de Ardennen won pas één duel en ging zaterdag tegen Girondins Bordeaux voor de vijfde keer onderuit. Met 21 tegengoals is CSSA de meest gepasseerde club in de competitie.

Romano werkte sinds september 2003 bij Sedan en was er vanaf april 2004 hoofdtrainer. Vorig seizoen beleefde hij zijn grootste succes door te promoveren dankzij de tweede plaats in de tweede klasse. De 42-jarige trainer is de derde coach die dit seizoen in Frankrijk is ontslagen. Eerder moesten Serge Le Dizet en Laszlo Bölöni opstappen bij respectievelijk FC Nantes en AS Monaco.

Romano's opvolger Pasqualetti werkte eerder als coach bij AJ Ajaccio, waar hij in januari dit jaar belandde en afgelopen zomer alweer opstapte nadat de Corsicaanse club was gedegradeerd.

Bekijk hier al onze video's