Scoringsdrang Dost is zelfs Messi en Aubameyang te machtig

Reacties

Bas Dost bezorgde zaterdag Sporting Lissabon de zege (2-0) op Nacional Madeira met twee treffers. Daarmee staat hij in totaal op 24 treffers in de Portugese competitie. Zeven statistieken over het Deventer fenomeen.

Scoringsdrang Dost is zelfs Messi en Aubameyang te machtig
  • Dost leidt het klassement voor de Gouden Schoen met 48 punten. Lionel Messi en Pierre-Emerick Aubameyang volgen met 46 punten omdat ze één keer minder hebben gescoord.
  • Met zijn 24 competitietreffers heeft Dost vaker gescoord dan menig tegenstander in de Primeira Liga. Maritimo, Belenenses, Feirense, Estoril (allen 20), Tondela (18) en Nacional Madeira (17) vonden minder vaak het net dan Dost in zijn eentje.
  • Dit jaar scoorde Dost al vijftien keer voor Sporting. Al die goals vielen in de Portugese competitie. In het bekertoernooi kwam Dost niet tot scoren.

  • Dost laat alle andere spelers ruim achter zich op de Portugese topscorerslijst. De Nederlander staat op 24 treffers, nummer twee Francisco Soares (Tiquinho) van FC Porto volgt met zestien.
  • In de laatste zes competitieduels was Dost verantwoordelijk voor acht van de dertien treffers van Sporting. Tegen Rio Ave en Vitoria Guimaraes kwam hij niet tot scoren.
    • Dost zal nog flink aan de bak moeten als hij zijn persoonlijk record wil verbreken. In het seizoen 2011/12 (voor SC Heerenveen) maakte hij 32 doelpunten in de Eredivisie.
    • Sporting scoorde dit seizoen tot nu toe 49 keer in de Portugese competitie. 24 van die treffers kwamen van Dost.
    Trainer Jorge Jesus van Sporting was in zijn nopjes over Dost. 'Hij is de kers op onze taart', sprak hij op de persconferentie na de wedstrijd. 'Wel jammer dat we niet op jacht gingen naar meer doelpunten. We waren te weinig bezig met aanvallen en te veel met tegenhouden.'
    Bekijk hier al onze video's
    Gerelateerde artikelen
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.