Scorende Van Persie ziet verbetering bij Fenerbahçe

Reacties

Tijdens zijn eerste basisplaats in de Turkse competitie van 2016 constateerde Robin van Persie dat het met hem in de spits een stuk beter ging dan zonder hem. Vorige week moest de 32-jarige spits immers van de bank af komen in de uitwedstrijd tegen Antalyaspor (4-2 verlies). Nu won Fenerbahçe met 3-1 van Kasimpasa.

Scorende Van Persie ziet verbetering bij Fenerbahçe

'Het was een goede wedstrijd', reageerde de uit een penalty trefzekere Van Persie na afloop op de website van zijn Turkse werkgever. 'Er was een groot verschil in vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen Antalyaspor. We zetten nu druk naar voren als team. Daardoor wonnen we vaker de tweede bal en hadden we meer controle en scoorden we twee keer in de eerste helft.'

Van Persie kreeg van trainer Vítor Pereira in de Süper Lig eindelijk weer eens de voorkeur boven zijn concurrent Fernandão. De vraag is wat die basisplaats waard is, want dinsdag wacht Lokomotiv Moskou in de zestiende finale van de Europa League. Tot nu toe maakte de topscorer aller tijden van Oranje dit jaar alleen de wedstrijd vol in de bekerduels met Giresunspor (6-1) en Kayserispor (1-0 n.v.).

Met het oog op de oefeninterlands van eind maart tegen Frankrijk en Engeland is het maar de vraag of dat genoeg is om bondscoach Danny Blind ervan te overtuigen Van Persie weer op te roepen voor het Nederlands elftal. Ondanks het gebrek aan een vaste basisplaats scoorde de 101-voudig international wel alweer veertien keer in 31 officiële wedstrijden voor de koploper van Turkije.

'Ik ben blij met mijn doelpunt, het was een mooie overwinning', stelde Van Persie, die extra energie kreeg door de aanmoedigingen van de fanatieke Fenerbahçe-aanhang. 'Hun steun was ongelooflijk, die voelde ik na de wedstrijd. Daardoor ga je alleen maar meer rennen en ontstaat het verlangen om nog méér mijn best te doen. Zij zijn onze twaalfde man', aldus Van Persie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.