Scorende Van Aanholt aan basis van comeback Sunderland

Patrick van Aanholt heeft een hoofdrol vertolkt tijdens de wederopstanding van Sunderland. Zijn ploeg besliste na rust het zespuntenduel met Swansea City (2-4). Manchester City bleeft steken op een doelpuntloos gelijkspel tegen Everton, terwijl Stoke City met 3-1 won van Norwich City.

De nummers zeventien en negentien van de Premier League maakten er een spectaculair duel van in Wales, waar Swansea nog voor rust met tien man verder moest na rood voor Kyle Naughton. De stand was toen 1-1 door treffers van Jermain Defoe en Gylfi Sigurdsson (penalty). De thuisclub kwam in ondertal zelfs op 2-1 toen André Ayew na een uittrap van Lukasz Fabianski twee man uitspeelde en fraai scoorde.

Na rust was het echter tijd voor Van Aanholt, die met een enorme knal de 2-2 op het bord zette. Via Federico Fernández zeilde zijn inzet via de binnenkant van de paal de kruising in. Sunderland, waar ook Lens in de basis begon, zette daarna door en via nog tweemaal Defoe werd uiteindelijk een ruime zege geboekt. Zijn laatste treffer overigens op aangeven van Van Aanholt.

Door de overwinning kruipt Sunderland naar de achttiende plaats, nog maar een punt achter Swansea.

Manchester City - Everton 0-0
Op de avond waarop koploper Arsenal op bezoek ging bij Liverpool en nummer twee Leicester City een uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur speelde, leek Manchester City goede zaken te kunnen doen. Everton hield echter stand op bezoek bij de nummer drie van de Premier League. Tegen de ploeg uit Liverpool kwamen The Citizens voor het eerst sinds 21 januari 2015 in eigen huis niet tot scoren. Door de doelpuntloze remise blijft City de nummer drie. Everton staat elfde.

Stoke City - Norwich City 3-1
De thuisploeg dankt de zege op Norwich aan goals in de tweede helft en aan Gary O'Neil, die voor rust al rood kreeg na een charge met twee benen op Ibrahim Afellay. Dankzij een goal van Jonathan Walters grepen The Potters kort na rust de leiding. Jonathan Howson bracht de stand nog wel in evenwicht, maar dat bleek slechts voor even. Op aangeven van Afellay maakte Joselu de 2-1, waarna Ryan Bennett met een eigen goal voor het slotakkoord zorgde.