Scorende Strootman vindt met AS Roma aansluiting in titelrace

Reacties

AS Roma heeft vrijdag vlak voor de topper Napoli-Juventus goede zaken gedaan door SPAL met 3-1 te verslaan. Kevin Strootman pikte een doelpunt mee bij de start van de vijftiende speelronde van de Serie A.

Scorende Strootman vindt met AS Roma aansluiting in titelrace

Op het nog puntenloze Benevento na had AS Roma waarschijnlijk geen betere tegenstander kunnen treffen om de druk op de topdrie te verhogen. SPAL won in de competitie nog geen enkele uitwedstrijd en in Rome liep de promovendus ook al snel achter de feiten aan.

SPAL-verdediger Felipe werd in de negende minuut na inmenging van de videoscheidsrechter al van het veld gestuurd vanwege het vasthouden van de doorgebroken Edin Dzeko. Even later brak de Bosniër de score open met zijn achtste competitiegoal van het seizoen. AS Roma, waar de geblesseerde Rick Karsdorp ontbrak in de wedstrijdselectie, deelde al snel de genadeklap uit. Strootman werd in de 32ste minuut met een hakje vrijgespeeld door Stephan El Shaarawy en rondde uitstekend af: 2-0.

Het verzet van SPAL was gebroken en AS Roma ging op zoek naar meer. Voor Lorenzo Pellegrini werd het een onvergetelijke avond. De geboren Romein maakte met een kopbal zijn eerste goal voor de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. De 3-1 van Federico Viviani verzachtte de pijn voor de bezoekers, maar daar bleef het ook bij.

AS Roma blijft vierde met 34 punten, hetzelfde aantal als Juventus voor aanvang van de uitwedstrijd tegen Napoli. De koploper van de Serie A begint vrijdagavond om 20.45 uur in eigen huis aan de topper tegen De Oude Dame en kan zijn voorsprong door te winnen vergroten naar zeven punten. Roma heeft dan wel een wedstrijd minder gespeeld dan Napoli en Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.