Scorende Mertens op gelijke hoogte met Maradona bij Napoli

Dries Mertens is hard op weg om een legende te worden bij Napoli. Zondag opende hij de score tegen Frosinone, waardoor hij nu evenveel Serie A-doelpunten voor Napoli heeft gemaakt als Diego Maradona.

Frosinone
Frosinone
0 - 2
Napoli
Napoli

Mertens schoot in de negentiende minuut van de uitwedstrijd een vrije trap in de bovenhoek. Voor de Belg betekende dit zijn 81ste competitietreffer voor Napoli en daarmee staat hij op gelijke hoogte met Maradona. Slechts twee spelers maakten meer Serie A-goals voor de Italiaanse topclub: dat waren Marek Hamsik (100) en Antonio Vojak (102).

Met doelpunten in alle competities is Hamsik de topscorer aller tijden van Napoli. De Slowaak scoorde in totaal 121 keer voor I Partenopei. Mocht Mertens de club trouw blijven, dan maakt hij een goede kans om het record van Hamsik te verbreken. Mertens staat nu op 106 doelpunten voor Napoli en maakte in het seizoen 2016/17 34 goals, in het seizoen 2017/18 22 goals en in het huidige seizoen tot dusver 16 goals.

De 0-2 tegen Frosinone werd op het bord gebracht door het goede werk van twee oud-Ajacieden. Amin Younes combineerde vier minuten in de tweede helft met Arek Milik en schoot na een handige passeerbeweging met rechts binnen. Voor Younes betekende het zijn derde competitietreffer van het seizoen. José Callejón en Fabian Ruiz raakten hierna in een tijdsbestek van vijf seconden nog allebei de lat, waardoor het bij twee doelpunten bleef voor Napoli.

Na de 21ste competitiezege van dit seizoen is Napoli zo goed als zeker van een ticket voor de Champions League voor komend seizoen. Volgende week kan thuis tegen Cagliari het laatste stapje gezet worden. Frosinone staat aan de rand van de afgrond en zou maandag al kunnen degraderen uit de Serie A. Dat ligt aan de uitslagen die Udinese (speelt zondag al) en Genoa (maandag) neerzetten.