Scorende Dingsdag kan verlies FC Sion niet voorkomen

Michael Dingsdag maakte in zijn tweede optreden voor FC Sion zijn eerste doelpunt voor de Zwitserse club. Zijn treffer bleek net niet goed voor punt tegen FC Basel (1-2).

FC Basel begon net als FC Sion de competitie met een overwinning en tekende ook voor het eerste wapenfeit in de ontmoeting tussen de twee koplopers. Alexander Frei opende na dertien minuten de score voor de gasten, die echter niet lang konden genieten van hun voorsprong. Zes minuten later bracht Dingsdag uit een strafschop de gelijkmaker op het scorebord. Diep in blessuretijd tekende David Abraham voor de winnende treffer voor FC Basel.

Ondanks het verlies onderstreepte Dingsdag met zijn doelpunt zijn status bij FC Sion, al had zijn verhuizing van SC Heerenveen veel voeten in de aarde. FC Sion moest eerst afrekenen met een transferverbod. Pas in de week vóór de start van het nieuwe seizoen kwam er groen licht voor de transfers, waardoor Dingsdag en oud-Ajacied George Ogararu tegen Bellinzona konden debuteren voor hun Zwitserse werkgever.

Emile Mpenza zat bij FC Sion tegen FC Basel niet eens op de bank. De Belgische aanvaller, die in de belangstelling staat van Ajax, leeft in onmin met trainer Bernard Challandes en voorzitter Christian Constantin. 'Mpenza maakt muziek, maar het is een concert wat mij niet bevalt', aldus de preses in Le Matin, waarbij hij refereerde aan de vermeende interesse uit Azerbeidzjan voor Mpenza.