Scorende Benschop zit Verbeek dwars

Naast Bas Dost en Arjen Robben maakt ook een andere Nederlander dit seizoen in Duitsland faam als goalgetter. Fortuna Düsseldorf-spits Charlison Benschop deed vrijdag weer van zich spreken tegen het VfB Bochum van Gertjan Verbeek (2-2).

Na zes duels zonder treffer voerde Benschop vrijdag zijn doelpuntentotaal op tot elf goals in de Tweede Bundesliga. In de twaalfde minuut had de voormalig AZ-spits het antwoord paraat op de openingstreffer van VfL Bochum, dat kort daarvoor via Stanislav Sestak op 0-1 was gekomen.

Halverwege de eerste helft onderstreepte Benschop zijn status van gevaarlijke spits. Bochum-doelman Michel Esser moest hem onreglementair afstoppen en moest die actie bekopen met een strafschop en een gele kaart. Michael Liendl benutte de penalty: 2-1.

Verbeek keerde desondanks met een punt terug naar Bochum. Sestak was de gevierde man bij de gasten door ook de 2-2 voor zijn rekening te nemen. Door het resultaat leverde nummer vijf Fortuna Düsseldorf belangrijke punten in de strijd om promotie in. VfL Bochum is met het punt weer iets verder van de rode streep gekomen.