Scorende Babel kan titel ruiken met Besiktas

Titelprolongatie komt steeds dichterbij voor Ryan Babel en Besiktas. In eigen huis werd Kasimpasa zaterdagavond met 4-1 verslagen. Hierdoor kan Besiktas volgende week kampioen van Turkije worden. Babel was tegen Kasimpasa verantwoordelijk voor de laatste treffer van de wedstrijd.

Het duel in Istanbul begon met een boel vuurwerk, binnen vijf minuten werd er twee keer gescoord. Vincent Aboubakar schoot na een snelle combinatie van dichtbij raak en Samuel Eduok verraste de Besiktas-goalie met een snel schot vanaf de zestien: 1-1. De thuisploeg rechtte na de turbulente openingsfase de rug en kwam nog voor rust op een nieuwe voorsprong. Ricardo Quaresma benutte na een half uur een penalty.

In de tweede helft stelden Anderson Talisca en Babel snel orde op zaken. Talisca scoorde na een mooie assist van Aboubakar, Babel kopte na 65 minuten een voorzet van Quaresma tegen de touwen voor de 4-1. Het was de vierde competitietreffer van Babel. Door de overwinning komt Besiktas op vijf punten van nummer twee Istanbul Basaksehir, dat zondag nog in actie komt.