Scolari bevestigt miljoenentransfer Paulinho naar Barcelona

Reacties

Guangzhou Evergrande-trainer Luiz Felipe Scolari heeft het vertrek van Paulinho naar Barcelona bevestigd. De Catalanen hebben de clausule in het contract van de Braziliaan geactiveerd.

Scolari bevestigt miljoenentransfer Paulinho naar Barcelona

Barcelona betaalt naar verluidt liefst veertig miljoen euro voor de 29-jarige middenvelder. 'De hoge prijs die Barcelona betaalt voor Paulinho is een grote waardering voor deze club en het nationale elftal van Brazilië', tekent El Mundo Deportivo op uit de mond van Scolari. 

'Paulinho is een speler met exceptionele individuele kwaliteiten. Wij wensen hem het beste en hopen dat hij een grote toekomst tegemoet gaat. Dat we Paulinho kwijtraken is een groot verlies voor Guangzhou Evergrande, maar het is ook goed voor het Chinese voetbal.'

Tottenham Hotspur haalde Paulinho in 2013 uit Brazilië weg, maar in de Premier League kon de middenvelder geen onuitwisbare indruk maken. Spurs liet hem daarom twee jaar later met vijf miljoen euro verlies naar China vertrekken. Bij het Guangzhou Evergrande van Scolari maakte hij 27 treffers in 95 officiële duels.

De verwachting is dat Paulinho komende donderdag wordt gepresenteerd bij Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.