Schweinsteiger lijkt fit voor halve finale tegen Frankrijk

Reacties

De Duitse bondscoach Joachim Löw lijkt donderdagavond in de strijd met Frankrijk om een plek in de EK-finale te kunnen beschikken over Bastian Schweinsteiger. De routinier nam woensdag deel aan de groepstraining van Die Mannschaft in Évian-les-Bains.

Schweinsteiger lijkt fit voor halve finale tegen Frankrijk

Door een in de kwartfinale tegen Italië opgelopen knieblessure moest Schweinsteiger de oefensessie van dinsdag nog laten schieten. Ook Benedikt Höwedes verscheen woensdag weer op het trainingsveld nadat hij een dag eerder uit voorzorg binnen was gebleven. Löw kan deze meevallers goed gebruiken, want Mats Hummels (geschorst), Sami Khedira (dijbeenblessure) en Mario Gómez (bovenbeenblessure) zijn sowieso niet inzetbaar tegen Frankrijk. Gómez komt het hele toernooi zelfs niet meer in actie.

Duitsland trainde woensdag voor het laatst in Evian-les-Bains.
Duitsland trainde woensdag voor het laatst in Evian-les-Bains.

Begin deze week zei Löw dat hij alleen honderd procent fitte spelers in zal zetten bij het duel in Marseille. Dat leek de deur te openen voor een EK-debuut van Emre Can of Julian Weigl. De bondscoach zal mogelijk vanaf 19.45 uur bij de persconferentie van de UEFA meer duidelijkheid verschaffen over de inzetbaarheid van Schweinsteiger.

Duitsland trainde woensdag voor het laatst in Évian-les-Bains. Als donderdagavond de finale wordt bereikt, reist de ploeg zaterdag vanuit Marseille naar Parijs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.