Schwaab direct basisklant door afwezigheid Moreno bij PSV

Reacties

Nieuwkomer Daniel Schwaab is in de strijd om de Johan Cruijff Schaal de vervanger van Héctor Moreno in het hart van de defensie bij PSV. Op het middenveld krijgt Jorrit Hendrix de voorkeur boven Adam Maher.

Schwaab direct basisklant door afwezigheid Moreno bij PSV

Moreno liep maandag een hamstringblessure op en PSV-trainer Phillip Cocu heeft besloten in de wedstrijd tegen Feyenoord geen risico met hem te nemen. Dat betekent dat de defensie bestaat uit Joshua Brenet, Nicolas Isimat-Mirin, Schwaab en Jetro Willems. Voor Schwaab, die in de zomer overkwam van VfB Stuttgart, is het zijn officiële debuut.

Verder kent de formatie van Cocu weinig verrassingen. Het middenrif bestaat uit Davy Pröpper, Andrés Guardado en Hendrix, waardoor Maher ondanks een verdienstelijke voorbereiding reserve is. Luuk de Jong, die zaterdag zijn toekomst aan PSV verbond, wordt voorin geassisteerd door Gastón Pereiro en Jürgen Locadia.

Om 18.00 uur begint in de Amsterdam Arena de wedstrijd tussen landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord. Het wordt de vierde keer dat Feyenoord en PSV met elkaar duelleren om de Johan Cruijff Schaal/Super Cup. De Rotterdammers wonnen in 1991, een jaar later nam PSV revanche. In 2008 waren de Eindhovenaren opnieuw de sterkste.

De elf van PSV: Zoet; Brenet, Isimat, Schwaab, Willems; Pröpper, Guardado, Hendrix; Pereiro, De Jong, Locadia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.