Schuurman en Te Vrede geven ruime zege Feyenoord kleur

Reacties

Feyenoord heeft de oefenwedstrijd tegen de Oostenrijkse vierdeklasser SV Kematen met groot gemak tot een goed einde gebracht. Tijdens het trainingskamp in Seefeld werd het 8-1 voor de Rotterdammers, voor wie Jari Schuurman en Mitchell Te Vrede een hattrick maakten.

Schuurman en Te Vrede geven ruime zege Feyenoord kleur

Trainer Giovanni van Bronckhorst had voor het tweede duel van de voorbereiding basisplaatsen in petto voor enkele onervaren talenten. Wessel Dammers en Calvin Verdonk vormden het hart van de defensie, terwijl Jari Schuurman op het middenveld startte. De naar de Finse oud-Ajacied Litmanen vernoemde nummer 10 opende op aangeven van Lex Immers (foto) al na drie minuten de score.

Schuurman maakte in het laatste kwartier voor rust zijn tweede van de middag na voorbereidend werk van Joey Sleegers, die na een halfuur ook al de voorzet gaf op de rake kopbal van Te Vrede. In het eerste deel van de tweede helft completeerden beide spelers hun hattrick. Via Dammers en invaller Elvis Manu kwamen er nog twee goals bij. Het slotakkoord was voor de Oostenrijkers. Kuen passeerde Warner Hahn.

Aanwinst Dirk Kuijt zag het allemaal vanaf de tribune gebeuren. Ook Karim El Ahmadi, Jordy Clasie en Kenneth Vermeer bleven aan de kant, net als Sven van Beek, Jean-Paul Boëtius en Miquel Nelom. International Jeremain Lens (Dinamo Kiev) was eveneens toeschouwer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.