Schutter Pellè evenaart persoonlijk record uit 2006/07

Graziano Pellè scoorde zaterdag tijdens de 'ladies night' in De Kuip alweer zijn negende en tiende doelpunt voor Feyenoord in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen RKC. Met dit aantal evenaart hij zijn persoonlijke record dat hij eerder vestigde bij de Serie B-club Cesena in het seizoen 2006/07.

Schutter Pellè evenaart persoonlijk record uit 2006/07

'Het was vandaag geen gemakkelijke wedstrijd op dit veld', aldus Pellè. 'De aanmoedigingen van de vrouwen op de tribune hebben zeker geholpen, maar ik heb ook al eens twee doelpunten gemaakt tijdens boys night', knipoogde de Italiaan.

Het was voor de buitenwacht verrassend dat de voormalige speler van AZ zo goed op schot is dit seizoen, maar de aanvaller zelf is minder verbaasd. Pellè: 'Ik ken mijn kwaliteiten en krijg veel vertrouwen van de trainer. Scoren is belangrijk voor mij, maar ik wil vooral blijven winnen en zo doorgaan.'

Opvallend is dat de voormalige jeugdinternational van Italië in zijn laatste dertien Eredivisie-wedstrijden twaalf keer trefzeker was. Twee van de twaalf doelpunten scoorde hij namens AZ (seizoen 2010/11) en de overige tien goals vierde hij dit seizoen in het shirt van Feyenoord.

De Rotterdammers bezetten momenteel de vijfde plaats in de Eredivisie met slechts vier punten achterstand op koploper FC Twente. 'FC Twente en PSV hebben een bredere selectie, maar in een competitie als deze hebben wij zeker een kans als we daarin geloven', besloot de 27-jarige Pellè.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's