Schrijvers over vertrek Krul bij Ajax: 'Belachelijke stap'

Reacties

Piet Schrijvers heeft weinig begrip voor de opvallende overstap van Tim Krul, die Ajax vlak voor de transferdeadline verruilde voor AZ. De oud-doelman vraagt zich af hoe gedreven de 28-jarige huurling van Newcastle United nog is.

Schrijvers over vertrek Krul bij Ajax: 'Belachelijke stap'

Volgens Schrijvers was het verstandiger geweest als Krul gewoon de concurrentiestrijd met André Onana was aangegaan in Amsterdam. Dat gevecht hoort namelijk bij het voetbal, legt de 46-voudig international uit in gesprek met VI. 'Het klinkt misschien ouderwets, maar ik vind het een belachelijke stap. Krul zat nog maar net bij Ajax. Daar belandde hij op het tweede plan, terecht gezien de prestaties van Onana, maar dat hoort er ook bij', aldus Schrijvers.

Bovendien had Krul volgens Schrijvers bij Ajax ook voldoende stappen voorwaarts kunnen zetten na een door zwaar blessureleed gekenmerkte periode. Een noodzaak voor een overstap was er niet: 'Krul had toch kunnen blijven om zijn collega scherp te houden op het trainingsveld en zijn wedstrijden kunnen meepakken bij Jong Ajax?'

Krul debuteerde zaterdag al voor de Alkmaarders in de met 2-4 verloren thuiswedstrijd tegen PSV. Voor AZ is er wel degelijk reden blij te zijn met Krul, benadrukt Schrijvers. 'AZ had een keeper die geen punten pakte, dus Krul krijgt nu de kans. Hij heeft kwaliteit en routine, maar is er lang uit geweest. Ik ben benieuwd hoe gedreven hij nog is.'

In VI Panel, te lezen in de nieuwe VI en op VI PRO, bespreken ook Henk Timmer, John Karelse en Dennis Gentenaar de transfer van Tim Krul.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.