Schreuder ziet verplichting aan Twente-fans na rampweek

Reacties

Trainer Alfred Schreuder van FC Twente eist in de laatste vier competitieduels optimale scherpte van zijn spelers. De geplaagde club liep vorige week de bekerfinale mis en kreeg in de competitie opnieuw drie punten aftrek vanwege het financiële wanbeleid.

Schreuder ziet verplichting aan Twente-fans na rampweek

Door de 3-1 overwinning op bezoek bij Go Ahead Eagles veroverde Twente die punten afgelopen zondag weer terug. De Enschedeërs hebben daardoor nu twee punten achterstand op de achtste plaats. Als PEC Zwolle de KNVB-beker wint, geeft die positie op de ranglijst recht op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Maar de achterban mort. Zo zou een groep fans het liefst zien dat Schreuder en enkele van zijn stafleden zo snel mogelijk vertrekken.

'We hebben een verschrikkelijke week achter de rug', erkent Schreuder in gesprek met Voetbal International. 'De club heeft mensen ontslagen die dicht bij de spelers stonden en dat heeft er behoorlijk ingehakt. Ik ben trots op de manier waarop de jongens tegen Go Ahead Eagles als team opereerden en zich terugknokten. Ik vind dat we er alles aan moeten doen om nog Europees voetbal proberen te halen. Dat zijn we verplicht aan onze supporters. Als voetballer kun je van een slechte situatie ook beter worden. Je leert tegenslag overwinnen en je focussen op datgene waar je invloed op hebt: voetballen.'

De Enschedeërs kunnen komende zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht in die jacht op Europees voetbal weer beschikken over Jesús Corona. De Mexicaanse aanvaller is hersteld van een hamstringblessure en was dit seizoen al goed voor zeven competitiegoals.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.