Schreuder ziet progressie: 'Durven weer te voetballen'

Door de drie overwinningen in de laatste vier duels heeft FC Twente de opwaartse lijn te pakken. De huidige nummer vijf van de Eredivisie won afgelopen zaterdag op bezoek bij ADO Den Haag op overtuigende wijze (1-3).

Schreuder ziet progressie: 'Durven weer te voetballen'

'We hebben weer de durf om te voetballen', meldt trainer Alfred Schreuder aan Voetbal International. 'Daardoor neemt het vertrouwen toe bij de spelers en door ons spel en de goede resultaten zie je het plezier groeien.'

Schreuder kan in de slotfase van de Eredivisie beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Roberto Rosales is teruggekeerd van een liesblessure, terwijl ook de rentree van de Deense verdediger Andreas Bjelland nabij is.

'De concurrentie neemt toe en dat is een goede ontwikkeling', aldus Schreuder. 'Als iedereen fit is, beschikt deze selectie over veel kwaliteit.' De Tukkers kunnen zich, met nog vier duels voor de boeg, langzaamaan gaan voorbereiden op de play-offs voor Europees voetbal.

'Daar zijn we nu nog niet mee bezig', zegt de interim-trainer van Twente. 'Wij zijn bezig met ons veldspel, en daarbij zien we zowel bij balbezit als bij balverlies een stijgende lijn. En die willen we graag doortrekken richting het einde.'

FC Twente bezet momenteel de vijfde positie met 54 punten. De achterstand op nummer vier Feyenoord bedraagt zes punten, terwijl de voorsprong op nummer zes FC Utrecht drie punten is. Komende zondag gaat de club uit Enschede op bezoek bij degradatiekandidaat VVV-Venlo.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen