Schreuder zet reuzenstap op weg naar bekerfinale met Club Brugge

Reacties

Club Brugge heeft goede zaken gedaan in het toernooi om de Croky Cup. De ploeg van trainer Alfred Schreuder boekte in de heenwedstrijd in de halve finale tegen KAA Gent een nipte zege. Charles de Ketelaere werd de matchwinner.

Schreuder zet reuzenstap op weg naar bekerfinale met Club Brugge
Gent
Gent
0 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Na KMSK Deinze, KRC Genk en Oud-Heverlee Leuven is Gent voor Club de laatste horde naar de finale van het bekertoernooi. Zonder Noa Lang, maar met Bas Dost en Ruud Vormer in de basiself ging Club in de eerste helft van de halve eindstrijd op jacht naar een goede uitgangspositie.

Makkelijk werd het nooit in Gent, maar toch kwam Club niet slecht voor de dag. Vormer was al vroeg in de wedstrijd dicht bij een treffer, maar raakte de lat. In een gelijkopgaande strijd wisten de ploegen elkaar in de eerste helft echter geen pijn te doen.

Even leek het in de tweede helft verkeerd te gaan voor de manschappen van Schreuder. Verdediger Jack Hendry maakte hands, waarna de bal op de stip ging. Doelman Simon Mignolet pakte de inzet van Juliën de Sart echter knap.

De Ketelaere slaat toe
Iets later sloeg het aan de andere kant via De Ketelaere wél toe. De jonge aanvaller, talent van het jaar in België, zette de openingstreffer middels een afstandsschot op het scorebord. De vreugde was echter van korte duur, doordat Hendry zijn tweede gele kaart kreeg en de Bruggenaren met tien man kwamen te staan.

Een kansenregen voor het doel van Mignolet volgde, maar de Belgische goalie capituleerde nooit. De sluitpost hield zijn doel op wonderbaarlijke wijze schoon. Daardoor deed Club uitstekende zaken in de strijd om een finaleplaats.

Pikant is dat beide clubs elkaar komend weekend weer treffen. Dan ontvangt Club in eigen stadion Gent. Een duel waarin de ploeg van Schreuder geen punten meer mag laten liggen als het nog aanspraak op de landstitel wil maken. De return van de halve finale vindt plaats op 1 maart.

Bekijk hier al onze video's
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.