Schreuder neemt geen enkel risico met Castaignos en Corona

Reacties

Voor FC Twente-trainer Alfred Schreuder wordt de aanloop naar het thuisduel van komende zaterdag met PSV een ware puzzel. Hij kan sowieso geen beroep doen op de geschorste spelmaker Hakim Ziyech en zijn geblesseerde aanvoerder Andreas Bjelland.

Schreuder neemt geen enkel risico met Castaignos en Corona

Achter het meespelen van Luc Castaignos (hamstringkwetsuur) staat een vraagteken. Dat geldt ook voor Jesús Corona, die zich maandag in Enschede meldde met een spierblessure die hij opliep tijdens de warming-up voor de interland van Mexico tegen Ecuador.

Schreuder zal de revalidatie van Castaignos en Corona deze week met argusogen volgen en geen enkel risico met het tweetal nemen. Drie dagen na het treffen tegen PSV speelt FC Twente namelijk in de halve finale om de beker tegen PEC Zwolle. Voor de financieel en sportief geplaagde club geldt dat toernooi als de reddingsboei.

'Het kan zijn dat we tegen PSV vier sterkhouders missen, maar dan ligt er voor de jeugdige jongens die hen moeten vervangen een mooie uitdaging', aldus Schreuder tegen Voetbal International.

Hij zag zijn ploeg vrijdag een oefenwedstrijd tegen het Schotse Aberdeen met 2-1 winnen. Jonge talenten als centrale verdediger Peet Bijen (20) en middenvelder Jelle van der Heyden (19) maakten indruk tijdens dat duel. Schreuder: 'Qua intensiteit en fysieke weerstand was het een pittige wedstrijd, maar vooral in balbezit zijn we daar prima mee omgegaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.