Schreuder: 'Kan niet dat je het in vijf minuten weggeeft'

FC Twente-trainer Alfred Schreuder was niet ontevreden over het spel van zijn ploeg in de topper tegen Feyenoord (3-1 verlies), maar beklaagde zich over het gebrek aan rendement bij zijn team.

'Het eerste uur waren we zeker niet de mindere ploeg', analyseerde Schreuder, die verrassend koos voor een 3-5-2-formatie, tegenover FOX Sports. 'Het stond goed, dat is heel belangrijk. Feyenoord had veel moeite om er doorheen te komen. Wij krijgen zes kansen, dan moet er meer dan één in. Dat was het probleem vandaag, het rendement moet omhoog.'

Twente ging met een 1-0 achterstand de rust in, maar maakte vlak na de hervatting gelijk. 'Daarna krijgen we de kans om op voorsprong te komen, maar binnen vijf minuten staat het ineens 3-1. Dat is gewoon slecht. Het kan niet gebeuren dat je het in zo'n korte tijd weggeeft.'

Door de nederlaag is de achterstand van nummer zes Twente op de tweede plaats nu veertien punten, terwijl koploper PSV zelfs achttien punten meer heeft verzameld. Schreuder leek daar niet wakker van te liggen. 'Wij willen bij de eerste vijf eindigen en dat is nog steeds haalbaar.'