Schreuder: 'Ik snap het fluiten en die zakdoekjes wel'

Reacties

FC Twente-trainer Alfred Schreuder heeft begrip voor de onvrede die de supporters van de Tukkers zaterdagavond uitten. Dat gebeurde omdat op eigen veld met 1-3 werd verloren van Excelsior.

Schreuder: 'Ik snap het fluiten en die zakdoekjes wel'

Voor Twente volgde de nederlaag op de midweekse teleurstelling in Den Haag, waar ADO met 2-0 te sterk bleek. Toen hekelde Schreuder de instelling van zijn ploeg. Nu zag hij een andere oorzaak. 'Maar het was wel weer onnodig', stelde hij in gesprek met FOX Sports. 'De jongens hebben het na de 1-2 (Daan Bovenberg zette Excelsior na 51 minuten op 1-2, red.) nog wel geprobeerd, maar het vertrouwen was vanaf dat moment weg', luidde de opmerkelijke verklaring van Schreuder. Na die 1-2 waren immers nog veertig minuten te spelen. 'Misschien speelde de nederlaag tegen ADO wel mee', zocht ook de Twente-coach naar een verklaring.

Het publiek in Enschede trakteerde Twente tijdens en na de teleurstellende vertoning op gefluit en witte zakdoekjes. 'Dat snap ik wel als je thuis niet wint van Excelsior', aldus Schreuder, die niet al te lang wilde stilstaan bij de zich roerende achterban. 'Wij moeten nu door deze fase heen zien te komen en ballen tonen. We kunnen alleen maar knokken om dat vertrouwen van voor de wedstrijd tegen ADO terug te krijgen.'

Door het verlies, en de winst van SC Heerenveen, is Twente voorlopig zevende. De achterstand op PEC Zwolle, dat van de Friezen verloor, is nog altijd maar vijf punten. Dus van een gelopen koers wilde Schreuder niet weten. 'Je ziet maar hoe dicht het bij elkaar ligt. Twee weken geleden kregen we alle credits. Nu krijgen we alle hoon over ons heen. En dat is terecht. Het gaat dit seizoen op en neer, misschien is dat wel een kenmerk voor deze jonge ploeg. We zijn nog steeds in de race voor de play-offs-plekken en de derde plaats is nog niet  uit zicht. We hebben ook de beker nog', doelde hij tot slot op de thuiswedstrijd in de halve finale tegen PEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.