Schreuder houdt 'schommelende' Ebecilio weer uit selectie

Reacties

Kyle Ebecilio maakt zaterdagavond in het thuisduel met NAC Breda (aftrap 19.45 uur) opnieuw geen deel uit van de wedstrijdselectie van FC Twente. Trainer Alfred Schreuder vindt Ebecilio te wisselvallig.

Schreuder houdt 'schommelende' Ebecilio weer uit selectie

Dat vertelt Schreuder op de clubwebsite van de Tukkers. 'Kyle zit in een moeilijke periode. Het schommelt nog te veel bij hem, maar hij maakte deze week een betere indruk.' Vorige week ontbrak Ebecilio, net als de verbannen Darryl Lachman, ook al in de selectie tegen Vitesse (1-2 verlies).

Schreuder nam daarmee maatregelen naar aanleiding van de slechte reeks van zijn elftal. Twente verloor vier wedstrijden op rij in de Eredivisie. De oefenmeester put moed uit het spel in het laatste duel. 'Wij hebben achterin vrij weinig weggegeven tegen Vitesse, dan is het zuur dat twee persoonlijke fouten ons fataal werden. In aanvallend opzicht hebben we daarnaast veel kansen gecreëerd. En vaak nog op een mooie, voetballende manier ook.  We moeten tegen NAC dezelfde energie brengen.'

Schreuder kan tegen de degradatiekandidaat uit Breda weer beschikken over Andreas Bjelland, die terugkeert van een schorsing. Dat heeft gevolgen voor Renatio Tapia, die tegen Vitesse in het centrum van de defensie stond. 'Je moet er rekening mee houden dat Tapia doorschuift naar het middenveld', licht Schreuder een tipje van de sluier op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.