Schreuder geniet: 'Ebecilio heeft naar zichzelf gekeken'

Reacties

FC Twente-trainer Alfred Schreuder kijkt uitermate tevreden terug op de laatste drie duels. Vorige week vrijdag werd de derby tegen Heracles Almelo in een 2-0 zege omgezet, midweeks werd ten koste van AZ en op overtuigende wijze (3-0) de halve finale van het bekertoernooi bereikt en zaterdag volgde een zege in extremis op SC Cambuur.

Schreuder geniet: 'Ebecilio heeft naar zichzelf gekeken'

In de allerlaatste minuut, de 93ste, maakte invaller Kyle Ebecilio met zijn eerste balcontact de 2-1. Zo luisterde hij direct zijn eerste speelminuten sinds de winterstop op met een treffer. 'Eigenlijk hadden we ondanks de 1-1 van Cambuur al het gevoel dat we 'm nog makkelijk konden winnen als we er vol voor zouden blijven gaan', stelde Schreuder in zijn terugblik bij de NOS. 'Dat hebben de jongens geweldig gedaan.'

Schreuder was lovend over Ebecilio. 'Ik heb hem, en het hele elftal, een compliment gemaakt. Als je drie wedstrijden speelt in een week en ze alle drie wint, dan doe je het heel goed. Dinsdag is het heel zwaar geweest en vandaag was het veld ook weer heel zwaar', aldus Schreuder.

Schreuder: 'Wat Kyle betreft, we hebben het er vaak met hem over gehad. Hij heeft een zware periode achter de rug en zit misschien nog wel in die situatie', doelde de Twente-coach op de reserverol waar de middenvelder het de laatste weken mee moest doen. 'Je moet gewoon blijven knokken. Excuses hebben geen zin. Ik denk dat hij inderdaad naar zichzelf heeft gekeken. Toen ik hem vroeg of hij klaar was om in te vallen, zei hij dat hij er absoluut klaar voor was. Toen hij erin kwam, deed hij wat hij moest doen en uiteindelijk stond hij waar hij moest staan: in het zestienmetergebied.'

Gerechtigheid
'Of het gerechtigheid was? Daar doe ik Cambuur misschien wat tekort mee, maar dit is geen toeval meer', aldus Schreuder, doelend op de late goal. Een dergelijk scenario voltrok zich vlak voor de winterstop ook tegen Willem II, toen de Tukkers in de blessuretijd een 1-2 achterstand ombogen in een 3-2 zege.

Ebecilio had zelf genoten van zijn paar minuten durende invalbeurt.  'Een mirakel? Zo kan je het wel noemen. Ik was na twee minuten zelfs al moe', aldus de in het stadion tot Man of the Match uitgeroepen middenvelder. 'Ja, dat is wel raar. Ik heb een bos bloemen gehad en bier, maar dat drink ik niet… Of dit een droom was? Ja, zo zou je het wel kunnen noemen na zo'n moeilijke periode', besloot Ebecilio, die het verliezen van zijn basisplaats vlak voor de winterstop maar moeilijk kon verteren en destijds vanwege zijn reactie disciplinair gestraft werd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.