Schreuder: 'Bilal vertelde mij dat hij graag wil blijven'

Reacties

FC Twente-trainer Alfred Schreuder baalt flink van het waarschijnlijke vertrek van Bilal Ould-Chikh, al houdt de coach de deur wat betreft een langere samenwerking op een kier. Het zeventienjarige talent legde een aanbieding om een verbeterd, meerjarig contract te tekenen onlangs naast zich neer.

Schreuder: 'Bilal vertelde mij dat hij graag wil blijven'

De noodlijdende Tukkers zullen geen nieuwe toenaderingspoging doen om Ould-Chikh te behouden. De aanvaller is ontevreden over de financiële voorwaarden. Twente moet volgend seizoen zo’n negen miljoen euro bezuinigen en zegt in het geval Ould-Chikh tot het uiterste te zijn gegaan. De huidige verbintenis van de vleugelspeler loopt tot medio 2016.

'Het is zonde dat we er niet uit zijn gekomen', zegt Schreuder. 'Ik vind dat een speler op de leeftijd van Bilal altijd moet kiezen voor zijn ontwikkeling en bij FC Twente kan hij in de toekomst volop speeltijd krijgen. Ik heb dat vorige week nogmaals tegen hem gezegd en Bilal vertelde mij dat hij graag wil blijven. Het initiatief zal nu echter wel van hem moeten komen, want zoals ik heb begrepen, zal FC Twente niet meer bewegen.'

Als de club en de speler niet nader tot elkaar komen, ligt een transfer van Ould-Chikh in de zomer voor de hand. Als onderdeel van de bezuinigingsoperatie moet FC Twente spelers verkopen en de club zal willen vermijden dat de aanvaller in 2016 transfervrij de deur uit loopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.