Schreuder: 'Alleen Twente speelde vanuit een filosofie'

FC Twente kwam zondagmiddag voor de derde keer op rij niet verder dan een gelijkspel, maar dat was volgens de coach onnodig. 'Er was tot die rode kaart niets aan de hand', meende trainer Alfred Schreuder.

'Er was maar een ploeg die voetbalde vanuit een filosofie en dat waren wij', deelde hij voor de camera van Fox Sports een kleine sneer uit aan NAC Breda. 'Wij waren dominant en dat hebben we heel goed gedaan.'

FC Twente moest het echter 35 minuten lang doen met tien man. Aanvoerder Andreas Bjelland, na een slepende buikblessure weer teruggekeerd in de basiself, kreeg twee gele kaarten van scheidsrechter Danny Makkelie en moest inrukken.

Knokken
Na het wegsturen van Bjelland gaf Twente het heft uit handen. 'Die rode kaart heeft de wedstrijd gekanteld', meende Schreuder. 'Het is frustrerend, maar daar moet je mee om leren gaan. En de spelers hebben wel alles gegeven wat ze moesten doen. Er is geknokt als een team, dat willen we graag zien. Dan is het zonde dat die goal in de laatste minuut alsnog valt.'

Met een man minder trachtte de ploeg van Alfred Schreuder de 1-0 voorsprong vast te houden. Luc Castaignos was voor het eerst sinds februari dit jaar weer eens trefzeker geweest. Hij verschalkte doelman Jelle ten Rouwelaar en zette zijn ploeg daarmee in een zetel.

Maar Adnane Tighadouini schopte de Tukkers in de 92ste minuut weer uit die zetel toen hij de door hemzelf versierde strafschop onberispelijk tegen de touwen schoot. De buitenspeler van NAC Breda bezorgde FC Twente met dat doelpunt alweer het derde gelijkspel op rij.