Schreuder: '3-5-2 is geen defensief systeem'

Reacties

Het is niet uitgesloten dat FC Twente vaker zal aantreden in een 3-5-2-samenstelling. Trainer Alfred Schreuder week voor het duel tegen Feyenoord af van het door hem geprefereerde 4-3-3-systeem, omdat hij zijn ploeg beter wilde wapenen voor een topwedstrijd.

Schreuder: '3-5-2 is geen defensief systeem'

Het nieuwe concept moest vooral meer speelruimte creëren voor Luc Castaignos, Jesus Corona en Hakim Ziyech, de drie spelers die bij FC Twente het verschil moeten maken. Ondanks de 3-1 nederlaag in de Kuip is de speelwijze Schreuder goed bevallen.

'De spelers voelden zich er ook heel prettig bij', aldus de trainer tegen Voetbal International. 'We hadden voorin veel positiewisselingen, ons spel werd directer, we creëerden een aantal goede kansen. De mensen maken ook een denkfout als ze stellen dat 3-5-2 een defensief systeem is.'

'Met aanvallende backs is het zeker in balbezit een aanvallend concept', legt Schreuder die stelling uit. 'Jordy Clasie zei niet voor niets dat het in de eerste helft leek of wij een man meer hadden. De balbezitverhouding was ook fifty-fifty. Hoezo dan verdedigend? We verloren uiteindelijk door individuele fouten, niet door het systeem.'

Twente staat na achttien speelronden zesde met 28 punten, op zes punten van Feyenoord. PEC Zwolle (32) en AZ (31) houden de Tukkers onder zich. Vrijdag wacht de streekderby tegen Heracles Almelo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.