Schotse media zien 'ineenstorting' bij Celtic richting duel met Feyenoord

Reacties

Celtic wordt in Schotse media aangepakt na de eerste competitienederlaag van het seizoen op bezoek bij Kilmarnock. De koploper in Schotland krijgt woensdag Feyenoord op bezoek in de Champions League.

Schotse media zien 'ineenstorting' bij Celtic richting duel met Feyenoord
© Pro Shots
Kilmarnock
Kilmarnock
2 - 1
Celtic
Celtic

Celtic was tot zondagavond ongeslagen in de Schotse Premiership, maar ging onderuit bij nummer vijf Kilmarnock, dat in augustus in de League Cup ook te sterk was voor The Bhoys. The Scotsman schrijft dat Celtic 'de slechtste wedstrijd speelde sinds het coronatijdperk'.

Het dagblad rept zelfs over een 'nucleair fall-out' bij de formatie van manager Brendan Rodgers. 'Sinds het seizoen 2020/21, waarin supporters vanwege corona niet welkom waren in de stadions en het team van Neil Lennon allerlei kwalen had, heeft Celtic niet zo zwak en onsamenhangend gespeeld', aldus The Scotsman.

BBC Scotland zag een 'geweldig' Kilmarnock een 'instabiel' Celtic verrassen. Van de tien nederlagen die Rodgers met Celtic meemaakte in Schotland waren er vier tegen Kilmarnock. 'We zijn op dit moment niet constant genoeg. De blessures mogen daarin geen rol spelen', oordeelde Rodgers na de wedstrijd. Celtic miste tegen Kilmarnock Cameron Carter-Vickers, Daizen Maeda, Liel Abada en Reo Hatate

Titelstrijd
'De tweede helft van Celtic tegen Kilmarnock was echt een van de slechtste optredens die ik ooit van een Celtic-team heb gezien', zei voormalig Celtic-spits en Sky Sport-analist Chris Sutton. 'Verliezen kan altijd, maar niet op deze wijze, op basis van strijdlust.'

Het gat met achtervolger Rangers kan worden teruggebracht tot twee punten. Rodgers is op zijn hoede voor de eeuwige rivaal. 'Er is nog een lange weg te gaan dit seizoen, maar we moeten ons nu herpakken.' Volgens de Daily Record heeft de manager van Celtic bij de clubleiding aangedrongen op versterkingen als de markt in januari opent. De Schotse topclub is al uitgeschakeld voor overwintering in Europa in de Champions League-groep met Atlético Madrid, Lazio en Feyenoord.

Premiership

Stand Premiership 2023/2024

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Celtic
33
24
6
3
80-26
+54
78
2
Glasgow Rangers
33
24
3
6
72-23
+49
75
3
Heart of Midlothian
33
19
5
9
46-34
+12
62
4
Kilmarnock
33
13
12
8
43-34
+9
51
5
Saint Mirren
33
12
7
14
38-43
-5
43
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.