Schotland zegeviert bij lastig Faerøer

Schotland won voor het eerst bij de Faerøer. In Tøftir bleek de ploeg van bondscoach Alex McLeish met 2-0 te sterk.

In de eerste helft forceerden de Schotten de beslissing. Geduldig controleerden zij het duel tot Shaun Maloney in de 31ste minuut de score opende. Met een rake vrije trap passeerde de debutant de kansloze doelman Jakup Mikkelsen. Vier minuten later verdubbelde Garry O'Connor het verschil. Hij tikte de rebound binnen nadat doelman Mikkelsen zijn kopbal had gekeerd.

Na rust maakte Faerøer het Schotland nog lastig. De thuisploeg was duidelijk de betere, kreeg enkele goede kansen, maar slaagde er niet in te scoren. Christian Jacobsen was het gevaarlijkst met een schot tegen de paal.

Door de zege doet Schotland volop mee in de strijd om de bovenste twee plaatsen. De Schotten hebben vijftien punten, net zoveel als Frankrijk (dat woensdagavond Georgië ontvangt), twee meer dan Italië (dat op bezoek moet in Litouwen) en drie meer dan Oekraïne, dat een duel minder heeft gespeeld.