Schotland: Celtic loopt uit op Hearts

Celtic vergrootte de voorsprong op Heart of Midlothian tot drie punten. Celtic behaalde zelf een zwaar bevochten overwinning, terwijl Hearts bleef steken op een gelijkspel.

Celtic-Hibernian 3-2Celtic moet de schrik even in de benen hebben gehad. Tot de rust verliep de wedstrijd nog voorspoedig voor de koploper. John Hartson zette zijn ploeg op voorprong door een vrije trap van Shunsuke Nakamura tot doelpunt te promoveren.

Na de rust sloeg het wedstrijdbeeld ineens om. Binnen tien minuten had Hibernian de achterstand omgebogen in een voorsprong. Guillaume Beuzelin en Steven Fletcher maakten de goals.

Ook Celtic liet zien hoe je een achterstand snel moet ombuigen. Shaun Maloney zorgde met een vrije trap van twintig meter vijf minuten na de 1-2 al weer voor de 2-2. Hartson werd matchwinner door op de goede plaats te staan nadat een schot van Maloney van de paal terugkaatste.

Heart of Midlothian-InvernessCaledonian Thistle 0-0Hearts stelde teleur met een doelpuntloos gelijkspel tegen middenmoter Inverness. De beste kans was zelfs nog voor de gasten, maar speler-coach Craig Brewster schoot de bal van dichtbij over de lat.