Schorsing dreigt voor onder Hiddink opgeleefde Diego Costa

Reacties

De rode kaart die Diego Costa zaterdag kreeg in de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup krijgt mogelijk nog een vervelend staartje voor de Chelsea-spits. De Engelse voetbalbond (FA) is een onderzoek gestart naar het wangedrag van de aanvaller, die in de slotfase van de 2-0 nederlaag tegen Everton met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.

Schorsing dreigt voor onder Hiddink opgeleefde Diego Costa

Onder manager Guus Hiddink leefde Costa de voorbije weken weer op en toonde hij zich weer de doelpuntenmaker van weleer. Zijn agressieve trekjes verloor hij evenwel niet en tegen Everton kostte hem dat een rode kaart. Na een opstootje met Gareth Barry legde de Spaanse international zijn hoofd in de nek van de Everton-middenvelder, die later net als Chelsea benadrukte dat van een beet geen sprake was.

Toch wil de FA een verklaring van Costa over het gebaar dat hij maakte naar de Everton-fans en zijn gedrag na de rode kaart. De aanvaller wilde immers het veld niet verlaten voordat hij scheidsrechter Michael Oliver had aangesproken op zijn beslissing.

Costa heeft tot donderdagavond om met een verklaring te komen. Die zal dan worden meegenomen in het onderzoek, waar dus mogelijk een langere schorsing uit zou kunnen komen. Bij een dergelijke sanctie zou de geboren Braziliaan ook geschorst zijn voor competitieduels.

Onder Hiddink was Costa juist weer goed bezig. In totaal staat hij in de Premier League op 11 goals in 24 duels, acht van die goals werden gemaakt onder het bewind van de Nederlander. Ook in de Champions League en de strijd om de FA Cup scoorde de spits twee keer. Met Chelsea doet hij niet meer mee om de prijzen na de uitschakeling in de twee Engelse bekertoernooien en de Champions League. De titelverdediger moet zodoende proberen in de slotweken van de Premier League nog wat te klimmen. Momenteel bezetten The Blues  de elfde plek, maar plaatsing voor Europees voetbal is nog mogelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.