Schöne: 'We moeten oppassen voor individuele klasse PSV'

Reacties

Lasse Schöne heeft vertrouwen in een goed resultaat in de topper tegen PSV (zondag, 16.45 uur), maar de Ajacied is beducht voor de individuele klasse van de Eindhovenaren.

Schöne: 'We moeten oppassen voor individuele klasse PSV'

Vorig seizoen won Ajax thuis met 1-0 van PSV dankzij een fraaie voorzet van Schöne bij het winnende doelpunt van Kolbeinn Sigthórsson. 'Het is een topper, dus ik verwacht een mooie wedstrijd', blikt de 28-jarige Deen vooruit op de belangrijke confrontatie. 'PSV heeft veel goede individuele spelers die uit het niets een wedstrijd kunnen beslissen. Daar moeten we voor oppassen, maar ik zie goede kansen voor ons.'

Schöne begon sterk aan het nieuwe seizoen, met drie doelpunten en twee assists in de eerste twee competitieduels. 'Vorig jaar was een goed seizoen, maar dit seizoen wil ik het nog beter doen. Meer goals en meer assists, daar wil ik voor gaan.' In de vorige jaargang was Schöne met negen treffers en acht beslissende voorzetten al de meest waardevolle Ajacied.

Internationals
Trainer Frank de Boer kondigde al aan dat tegen PSV voor het eerst alle internationals weer starten. Jasper Cillessen en Daley Blind begonnen al in de basis tegen AZ (3-1 winst) en zondag keert ook Joël Veltman terug. Dat gaat ten koste van Mike van der Hoorn. 'Er komt een international terug, dus normaal gesproken sta je dan achter hem', voelde de mandekker de beslissing tegenover de NOS al aankomen.

'Maar ik ga mij er niet bij neerleggen', toonde Van der Hoorn zich strijdbaar. 'Ik heb me zó goed gevoeld toen ik de eerste wedstrijden van dit seizoen speelde. Ik wil nu gewoon meer.'

Door de terugkeer van Veltman en Ricardo van Rhijn, die hersteld is van een hamstringblessure, in de wedstrijdselectie moeten talenten Kenny Tete en Jaïro Riedewald de topper vanaf de tribune bekijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.