Schöne: 'Vooraf maar naar beelden kijken van zege op Barça'

Reacties

Waar Ajax anderhalve week geleden nog kansloos onderuit ging in Camp Nou tegen Barcelona (3-1), hopen de Ajacieden komende woensdag in de eigen Arena het de Catalaanse grootmacht wél moeilijk te maken. Vorig seizoen verbaasde de landskampioen vriend en vijand door in de groepsfase van de Champions League met 2-1 te winnen van Barça.

Schöne: 'Vooraf maar naar beelden kijken van zege op Barça'

'Misschien moeten we ter voorbereiding maar wat beelden gaan bekijken van vorig seizoen', haalt Lasse Schöne (foto) op de clubwebsite die onverwachte zege van destijds nog maar eens aan. De Deen was zaterdagavond met twee goals belangrijk voor Ajax tijdens het duel met FC Dordrecht (4-0).

Joël Veltman was tegen Dordt ook goed voor een goal. De verdediger kijkt uit naar het weerzien met Barcelona. 'We moeten vooral durven. In een thuiswedstrijd gaat dit makkelijker, omdat het eigen publiek er dan achter staat. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in, want het is een mooie uitdaging om tegen zulke geweldige spelers te spelen', aldus Veltman, die een nieuwe stunt niet uitsluit. 'Ik zie altijd kansen om te winnen. Zelfs tegen Barça.'

Davy Klaassen was zaterdag met zijn zesde en zevende assist van het seizoen opnieuw goud waard voor Ajax. 'Het gaat de laatste tijd wel goed. Ik speel lekker; zit overal tussen. Alleen het maken van een goal ontbrak nog in de laatste wedstrijden', aldus de middenvelder, die dit seizoen één keer scoorde in de competitie: in de tweede speelronde bij AZ.

'Soms moet er gewoon even een doelpunt vallen, waarna de rest vanzelf volgt', aldus Klaassen, die weet dat Ajax woensdag een loodzware opdracht wacht in het honderdste Champions League-duel van de club. 'Barcelona is ook weer sterker geworden', wijst hij op de verschillen die er zijn met de ploeg die vorig seizoen werd verslagen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.