Schöne voor Poulsen bij Ajax, Koppers weer in de Arena

Ajax-trainer Frank de Boer heeft geen ingrijpende veranderingen doorgevoerd in zijn elftal voor het duel met ADO Den Haag. Slechts op één positie is de basiself gewijzigd ten opzichte van de Europa League-wedstrijd tegen Steaua Boekarest (2-0 verlies, uitschakeling na penalty's).

Schöne voor Poulsen bij Ajax, Koppers weer in de Arena

Waar De Boer donderdag nog koos voor Christian Poulsen als verdedigende middenvelder, is het nu de beurt aan Lasse Schöne. Met Schöne hoopt De Boer wat meer creativiteit aan zijn middenveld toe te voegen.

Bij ADO Den Haag heeft trainer Maurice Steijn eveneens gesleuteld aan zijn basiself. Door een blessure van Danny Holla is Dion Malone centraal op het middenveld gezet. Daardoor keert Kenneth Omeruo weer terug in de basis als rechtsback. Dico Koppers, gehuurd door ADO van Ajax, is ook tegen zijn eigenlijke werkgever de linksback van de Hagenaren.

Opstelling Ajax:Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; Schöne, De Jong, Eriksen; Cuenca, Sigthórsson en Fischer.

Opstelling ADO Den Haag:Coutinho; Omeruo, Beugelsdijk, Wormgoor, Koppers; Jansen, Malone, Meijers; Van Duinen, Poepon en Chery.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen