Schöne tast in het duister over slecht seizoen van Ajax

Reacties

Hoewel het seizoen nog twee duels duurt, heeft Lasse Schöne (28) al de balans opgemaakt over het seizoen van Ajax. De veelzijdige Deen baalt stevig, na vier keer op rij kampioen te zijn geworden, van het inleveren van de titel door de Amsterdammers.

Schöne tast in het duister over slecht seizoen van Ajax

'Een seizoen waarop ik met gemengde gevoelens terugkijk', zo omschrijft Schöne op de website van Ajax het seizoen waarin Ajax rivaal PSV voorrang moest verlenen. 'We begonnen aanvankelijk prima in augustus en ook het spel was oké. Persoonlijk kende ik een goede periode, maar daarna ging het met mij stukken minder en helaas met het team ook.'

Schöne staat na 27 competitieduels op zeven treffers voor Ajax dit seizoen. Vooral in de Champions League etaleerde hij zijn goede vorm door in de zes groepsduels drie keer te scoren. In de komende twee duels, met SC Cambuur (thuis) en FC Dordrecht (uit), krijgt de Deense international mogelijk nog de kansen zijn statistieken op te vijzelen.

Gezichten
'Het was een seizoen met twee gezichten. De laatste jaren hadden we een goede tweede seizoenshelft, maar dit jaar was het omgekeerd', vervolgt Schöne. 'Toen de koude maanden begonnen ging het slecht. Een oorzaak heb ik niet kunnen ontdekken. Als ik dat had gekund, had ik het eerder kunnen omzetten.'

De middenvelder annex aanvaller erkent dat Ajax ook te weinig spektakel heeft geboden. 'We hebben onszelf dit jaar tekort gedaan, we haalden in te veel wedstrijden niet ons niveau. Lukt dat wel, dan volgen andere zaken zoals goals maken vanzelf. Dat gebeurde echter niet. Het was voor ons wel een must om tweede te worden zodat we CL-kwalificatie kunnen spelen. Die tweede plaats hebben we afgelopen zondag gelukkig definitief veiliggesteld. Het was niet met mooi spel, want we hebben het resultaat echt over de streep moeten slepen. Maar het is gelukt, waardoor we nu kunnen kijken naar volgend seizoen', besluit de Deen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.