Schöne kraakt Ajax: 'Niet om aan te zien'

Reacties

Lasse Schöne heeft het spel van Ajax van de laatste weken gekraakt. Op een goede eerste helft tegen FC Groningen volgden dit kalenderjaar belabberde vertoningen tegen Feyenoord (0-0) en zondag op bezoek bij Vitesse (1-0).

Schöne kraakt Ajax: 'Niet om aan te zien'

Waar van Groningen nog wel werd gewonnen (2-0), liet Ajax in de daaropvolgende twee duels liefst vijf punten liggen in de titelrace. Bovendien was het spel bedroevend. Zondag vormde daarop allesbehalve een uitzondering, weet ook Schöne.

'Dit was Ajax-onwaardig', stelt de Deen over de nederlaag bij Vitesse, waar Ajax nauwelijks tot een goede aanval kwam. 'De laatste twee, drie wedstrijden: we doen niet waar we goed in zijn. We hebben niet één keer ons positiespel durven spelen. Het is écht niet om aan te zien. Nogmaals: Ajax-onwaardig. Daar moet snel verandering in komen.'

'Er valt niets op de nederlaag af te dingen', zo meent Schöne dat Vitesse zondag volledig terecht heeft gewonnen. 'Het was wéér een hele slechte wedstrijd van onze kant.  We houden hier allemaal een heel slecht gevoel aan over.'

Hoewel hij de titel, de vijfde op rij voor Ajax, nog niet uit zijn hoofd wil zetten erkent Schöne dat het Ajax op deze manier niet gaat lukken. 'Het is nog niet onmogelijk. We moeten erin blijven geloven. Maar als het niet heel snel anders gaat, loopt de concurrentie alleen maar meer uit. We moeten in ieder geval nog naar Eindhoven, maar we moeten eerst terug naar de basis en waar we goed in zijn: het positiespel', besluit de Deense aanvaller, die het gat met koploper PSV zondag zag groeien naar negen punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.