Schöne in nopjes met loting: 'Heel leuk en bijzonder treffen'

Reacties

Lasse Schöne is in zijn nopjes met FC Kopenhagen als tegenstander van Ajax in de achtste finale van het Europa League-toernooi. De Deen kijkt uit naar het tweeluik met de club uit zijn geboorteland.

Schöne in nopjes met loting: 'Heel leuk en bijzonder treffen'

'Het gaat gewoon een heel leuke en bijzondere ontmoeting worden', voorspelt Schöne op de website van de Amsterdammers. De middenvelder bekeek de loting vrijdag samen met de rest van de Ajax-selectie.

'Na afloop kreeg ik meteen veel berichten van vrienden', vertelt Schöne. 'Ook de Deense pers belde meteen voor een reactie. Daarna heb ik nog even geappt met verdediger Peter Ankersen.' Naast Schöne komt spits Kasper Dolberg uit Denemarken. Het duo heeft nooit voor FC Kopenhagen gespeeld.

Ajax voegde zich ten koste van Legia Warschau bij de laatste zestien van het Europa League-toernooi. De ploeg van trainer Peter Bosz won donderdag de return met 1-0 na een doelpuntloos gelijkspel in de heenwedstrijd. Bij FC Kopenhagen, dat in de zestiende finales Ludogorets uitschakelde, staat ex-Ajacied Nicolai Boilesen onder contract.

De wedstrijden in de achtste finale worden gespeeld op donderdag 9 en 16 maart. Ajax begint met een uitwedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.