Schöne een soort Pirlo, El Ahmadi had contact met Ajax

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Schöne een soort Pirlo, El Ahmadi had contact met Ajax

• Zelden zal een speler om zo'n bizarre reden zijn verwijderd uit de selectie, maar als we Zuid-Afrikaanse media moeten geloven is het toch echt gebeurd. Tokelo Rantie zou begin deze maand door bondscoach Ephraim Mashaba zijn weggestuurd, omdat hij als grap een wind liet richting zijn coach. Mashaba kon er niet om lachen en stuurde Rantie terug naar Turkije, waar hij speelt voor Gençlerbirligi. Andere verhalen suggereren dat de 26-jarige spits niet kwam opdagen, omdat hij in slaap was gevallen toen hij werd gebeld door de bondscoach. Het is hoe dan ook een zaakje dat stinkt.

'Hij ziet heel snel de diepte. Hij is een soort Pirlo, dat soort types hebben haast geen balverlies'
• Voormalig Feyenoord-speler Rinus Israël is lovend over Ajax-middenvelder Lasse Schöne in aanloop naar De Klassieker van zondag. 'Als Schöne de bal heeft, doet hij er zeer waarschijnlijk iets goed mee.' (RTV Noord-Holland)

'Er waren zoveel invloeden van andere clubs en managers. Onder meer Inter en PSV waren toen al heel concreet voor hem in de markt.'
• Een jaar voordat Jetro Willems de transfer naar PSV maakte, had de linksback op zestienjarige leeftijd de clubs ook al voor het uitkiezen. Willems bleef echter bij Sparta, mede dankzij de invloed van zijn ouders. 'Ik was vooral blij met de rol die zijn vader daarbij speelde', aldus Richard Grootscholten, toenmalig hoofd opleidingen op Het Kasteel.

• Een andere oud-Spartaan, Winston Bogarde, is vandaag 46 jaar geworden. De huidig jeugdtrainer van Ajax sleet de nadagen van zijn loopbaan bij Chelsea, maar bouwde bij Ajax en Barcelona toch een indrukwekkende erelijst op met onder meer de Champions League, de wereldbeker en vier landstitels.

'Dat we vorig seizoen de weg kwijtraakten, was niet alleen de fout van Louis. Daar hebben we allemaal schuld aan.'
Ryan Giggs is in zijn column in The Daily Telegraph lovend over manager Louis van Gaal, die de Welshman bij zijn komst naar Manchester United toevoegde aan zijn technische staf. 'Dat was wel onder één voorwaarde: ik moest stoppen. Maar het voelde goed. Ik heb van Louis in twee jaar meer geleerd over het trainersvak dan ik voor mogelijk had gehouden.'

'Die derby is veel intenser dan de Gelderse derby. Niet normaal, man. Sporting en Benfica zijn echt grote clubs'
Ricky van Wolfswinkel speelt zondagmiddag voor het eerst sinds zijn terugkeer bij Vitesse de Gelderse derby tegen NEC. Die beladen confrontatie haalt het volgens de 27-jarige spits niet bij wat hij in Portugal meemaakte. 'In Lissabon staan clubs uit dezelfde stad tegenover elkaar, de stadions liggen pakweg een kilometer van elkaar af. Dat is echte haat en nijd in een stad.' (De Gelderlander)

'Toen Martin van Geel nog bij Ajax werkte, was er contact tussen mij en Ajax'
Karim El Ahmadi is niet meer weg te denken uit het elftal van Feyenoord, maar had als speler van FC Twente ook zomaar bij de aartsrivaal terecht kunnen komen. 'Marco van Basten was toen trainer in Amsterdam, maar uiteindelijk koos ik voor Feyenoord.' (AD)

• Zondag is het zover: Feyenoord-Ajax. De Klassieker leeft: ook bij de cabaretiers Jandino Asporaat en Roué Verveer, die hun voorkeur voor een van beide clubs niet onder stoelen of banken steken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.